30. Mai
 
Bilder eller tips til nettsiden: arntzenanna@gmail.com
Her er vår facebook side
Dekkservice Kvinesdal
- Hunsbedt Rør as. - Tlf.38351601
Flekkefjord Kranbil & Transport AS
Netlandsnes Maskin as Tlf.38355875
AUTOVERN montasje as
vipps
 
 

Eliteracet 2018

23.05.2018
Eliteracet 2018

Tøff kamp mot eliten av norsk bilcross


 

 

Når eliteracet ble arrangert på Bjorli for andre gang var det to navn som utmerket seg på startlisten, Guttorm Lindefjell og Markus Solberg fra NMK Kvinesdal. De kvalifiserte seg ved å stå i A finale på to av fjorårets storløp. For det er nemlig slik man blir kvalifiserer til å bli invitert, ved å være blant de beste på de største løpene. 

 

 

 


Astra´n til Guttorm Lindefjell (til høyre) ble noe smalere i siden etter denne påkjørselen. 

 

Det var i alt 127 startende til første omgang, henholdsvis 17 i dameklassen, 30 i juniorklassen og 80 i seniorklassen hvor kvindølene kjørte. Solberg begynte det hele med en fjerdeplass, etterfulgt av en andreplass og nok en fjerdeplass. Det holdt dessverre ikke til finalekjøring men han slo Lindefjell og fikk en solid 30. Plass. 

 


Markus Solberg i sin golf

 

Lindefjell hadde gått hardt ut og skal blant annet ha sagt til nettstedet ”bilcross.no” at han skulle banke samtlige og samtidig taue Grinden (fjorårets vinner) rundt banen hvis de to skulle kjøre i samme heat. I første omgang ble det en femteplass etterfulgt av en andreplass i løpets andre omgang. Deretter så vi ikke noe mer til Lindefjell, som kastet inn håndkle til fordel for en juniorsjåfør som han delte bil med for anledningen. Juniorsjåføren, Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland hadde allerede kjørt inn til to heatseiere på daværende tidspunkt – og slo til med en tredje som gav han plass i juniorenes A finale. Bruddet resulterte i at Lindefjell havnet i nedre sjikt av resultatlisten, på femtifjerdeplass for å være helt nøyaktig.

 

 
Markus Solberg tok sjansen når den bøy seg og smatt mellom to av konkurrentene. Dette resulterte i en andreplass i andre omgang. 

 

Selv om det ikke ble de helt beste resultatene denne gangen, så koste gjengen seg på tur. NMK Nord-Gudbrandsdal skal virkelig ha skryt for arrangeringen – for her var det høy hyggefaktor fra ende til annen. Til tross for de omlag 80 milene med kjøring hver vei, så kommer vi nok tilbake – for dette var moro! Og, selv om vi ikke fikk pokaler med sørover i seniorklassen, så reiste den største pokalen i juniorklassen til naboklubben NMK Konsmo. Det er bare å bøye seg i støvet for Sindre Løland som sto øverst på pallen blant de yngste sjåførene. 


Medieomtale etter løpet 

 

Se flere bilder på vår facebook side "NMK Kvinesdal

 

Agder

 

Lister

 

Kvinesdal 24

 

FVN, Lokalsporten

 

 
Andre aktuelle saker
 
Kvinesdal Kommune
- Antall besøkende: 1202924 - Online: 12 - Sist oppdatert: 15.02.2019 - Legg til i favoritter - Tips en venn - AESTON
HjemNMK Kvinesdal