30. Mai
 
Bilder eller tips til nettsiden: arntzenanna@gmail.com
Her er vår facebook side
Dekkservice Kvinesdal
- Hunsbedt Rør as. - Tlf.38351601
Flekkefjord Kranbil & Transport AS
Netlandsnes Maskin as Tlf.38355875
AUTOVERN montasje as
vipps
 
 

Suveren sesongavslutning for NMK Kvinesdal

11.10.2017
Suveren sesongavslutning for NMK Kvinesdal

Mikal Narvestad og Magnus Simonsen fra satte nok en gang NMK Kvinesdal på kartet med eminent kjøring og pallplassering under finaleløpet i bilcross.no-cup på Grenland Motorsportsenter.

 

  

#bilcross.no-cup

 


Kameratgjengen på vei hjem fra Skien. Fra venstre Ole Kristian Mygland, Mikal Narvestad og Ole Tom Bryggeså. Foto: Sigurd Erik Egeland

 

Det så lenge ut til at Mikal Narvestad hadde kjørt sitt siste løp for sesongen under Sørlandsmester’n på Konsmo men så bestemte kameratgjengen seg for å ta en real sesongavslutning med busstur til Skien. I helgen var nemlig NMK Grenland vertskap for det tredje og siste løpet i ”bilcross.no-cup” og Narvestad stilte til start med en foreløpig 26 plass. Ettersom at Narvestad kun hadde 12 poeng fra cupens andre løp, hvor han måtte bryte i C finalen og ta til takke med en fjortendeplass – ja så var det rimelig å anta at Narvestad ikke ville havne i toppsjiktet på cupresultatene. Aldri før har antakelsene slått så feil, for er det en ting som er sikkert i bilcrossen, ja så er det at løpet skal kjøres – og ALT kan skje.

 


Mikal Narvestad i Opelen som oftest omtales som ”hyggebilen”. 

 

For Narvestad var noe uheldig i første omgang men kavet seg over mållinjen som nummer to med defekt drivledd. Videre fulgte tre heatseiere med en etterhvert så sliten clutch. I løpet av lørdagskvelden skiftet kameratgjengen clutchen i den grønne hyggebilen – og på søndags morgen var det atter ”ready to race”. I femte omgang kjørte Narvestad inn til en andreplass men hadde likevel nok poeng sammenlagt til å kvalifisere direkte til A finalen. Denne forløp som seg hør og bør når man slår til med guttetur på sesongavslutningen – for på toppen av pallen – jo der stod Mikal Narvestad. Løpsseieren tok ham for øvrig nettopp til toppsjiktet, for Narvestad fikk også med seg femteplassen i seniorklassens cupsammendrag.

 

 
I følge Magnus Simonsen er det tommel opp for årets sesong.

I juniorklassen stilte en annen fryktet sjåfør i grønn Opel, hondølen Magnus Simonsen. Simonsen er ”siste års junior” og har vel mer eller mindre stått i finale i samtlige løp gjennom sesongen. Det blir dermed spennende å se om han vil hevde seg på samme vis når han i 2018 møter enda hardere konkurranse i seniorklassen. For Simonsen virker til å være fryktløs bak rattet og er enda en av sjåførene som legger pedalen flatt med finalene som eneste mål for øye. Til forskjell fra Narvestad, så hadde Simonsen kjørt begge de to tidligere løpene – og ledet også cupens juniorklasse.

 


Det var denne bilen som sikret Simonsen helgens resultater. 

I kjent stil kjørte Simonsen inn til heatseier i første omgang etterfulgt av svartflagg og diskvalifisering grunnet ”panserløft” i andre omgang. Her har teamet en jobb å gjøre – for denne hendelsen så vi også på Konsmo under det andre cup-løpet. Så nå må noen få kjøpt denne gutten noen splinter som fungerer, slik at vi slipper flere svartflagg av denne typen i 2018. I tredje omgang ble det nok en heatseier før han avsluttet fjerde og femte omgang med solide andreplasser. Poengsummen kvalifiserte direkte til A finalen og med oddsene på sin side så behøvde altså ikke Simonsen å plassere seg høyere enn femteplassen for å vinne cupen. Han skal ha sagt i et intervju til bilcross.no’s reporter at han ”bare” skulle tusle rundt for å unngå svartflagg eller andre unødigheter – men den som kjenner Magnus Simonsen (eller en hvilken som helst annen bilcrossfører), ville fnyse av et slikt utsagn. For i det starten går, så finnes ikke annet enn adrenalinrush og bonn speed. Simonsen kjørte seg inn som nummer to i A finalen og vant sågar bilcross.no-cupen’s juniorklasse. 

 

Medieomtale etter løpet

Agder

Artikkel fra nettavisen finner du HER

Lister

Artikkel fra nettavisen finner du HER

Kvinesdal24

Artikkel fra nettavisen finner du HER

Fædrelandsvennen

Artikkel fra nettavisen finner du HER

 

 
Andre aktuelle saker
 
Kvinesdal Kommune
- Antall besøkende: 1202898 - Online: 15 - Sist oppdatert: 15.02.2019 - Legg til i favoritter - Tips en venn - AESTON
HjemNMK Kvinesdal