30. Mai
 
Bilder eller tips til nettsiden: arntzenanna@gmail.com
Her er vår facebook side
Dekkservice Kvinesdal
- Hunsbedt Rør as. - Tlf.38351601
Flekkefjord Kranbil & Transport AS
Netlandsnes Maskin as Tlf.38355875
AUTOVERN montasje as
vipps
 
 

Sørlandsmester’n i bilcross

18.09.2017
Sørlandsmester’n i bilcross

I helgen var det duket for Sørlandet siste storløp for sesongen, ”Sørlandsmester’n” i bilcross. Løpet som ble avholdt på Konsmo Motorbane var i tillegg ett cup løp, det andre av de tre løpene i ”Bilcross.no cupen” samt det siste i ”Sørvest cupen”.

 

#sørlandsmester'n

 

 

Værgudene spilte verken på lag med publikum eller førere, likevel var det tett-i-tett med paraplyer og regnvåte bilinteresserte. For er det en ting som skaper action på billøp, ja så må det være kombinasjonen av glatt føre og sjåfører som kjemper om ærefulle titler. Konkurranseinstinktet bygde seg sakte men sikkert oppover etterhvert som de innledende omgangene ble kjørt. Publikum fikk virkelig valuta for pengene, med alt i fra snurringer, takinger og breisladder til store sammenstøt og panserløft. Thomas, Lars Christian, Magnus og Sine sørget alle for å sette NMK Kvinesdal på kartet i det samtlige kjørte splintene av panseret så de både flagret og smalt. Speakeren toppet det hele ved å poengtere at det kanskje kunne være en idé å kjøpe ”splinter” i julegaver til nevnte førere.

 

 

 

RCN: Steven Wetland hadde en real grøftetur og et par turer tett på autovernet. Det var kun ett lite poeng som hindret Wetland i å kjøre finale, og det endte dermed en syvendeplass. Sigurd Erik Egeland er tilbake i rallycrossklassen men måtte bryte allerede i første omgang etter et sammenstøt med en annen fører. Egeland ble dermed nummer ni i rallycrossklassen.

 

 

BC Junior: Rebecca Hunsbedt kvalifiserte til C finalen hvor hun kjørte inn til en fjerdeplass og en 12 plass totalt. I B finalen hadde vi med oss Magnus Simonsen, og i kjent stil slår han altså til med en heatseier som fører ham videre til A finalen. I det A finalen kjøres i gang åpner himmelen seg, og Simonsen tar en tur innom en av sandfellene hvor han mister mye tid. Simonsen ender tilslutt på en femteplass og fikk også sjetteplassen i ”Sørvestcupen”. Øvrige resultater for NMK Kvinesdal sine juniorsjåfører: 15) Hanne Jobine Eriksen, 18) Andrea Hamar, 19) Sine Hamar og 24) Elias Røynestad.

 

Ingrid Hodne, Camilla Hunsbedt og Sondre Simonsen deltok også på ”Sørlandsmester’n” i klassen junior trening.

 

BC Damer: Kristine Salte kvalifiserte til A finale i dameklassen men innen den tid hadde bilen takket for seg. Det ble dermed en sjetteplass på Salte. Ellers ble det en femtendeplass på May Tone Josdal og en syttendeplass på Tove Josdal Homme. Homme.

 

 

 

BC Senior: Frode Kallhovd kvalifiserte til E finale, hvor han kjørte inn til andreplass og opprykk til D finalen – her møtte han blant annet møtte klubbkollega Christian Hunsbedt. Hunsbedt fikk sjetteplass i D finalen og syttendeplass totalt. Med en andreplass i D finalen sto Kallhovd i C finalen sammen med en ny klubbkollega, Mikal Narvestad. Kallhovd kjørte inn til fjerdeplass og tolvteplass totalt mens Narvestad måtte bryte og dermed ble nummer seks i C finalen med en fjortendeplass totalt. Når det da ikke ble opprykk til B finalen hadde vi ett trumfkort igjen i seniorklassen, NMK Kvinesdal’s egen klubbmester Markus Solberg. Solberg kjørte inn til heatseier i fire av de fem innledende omgangene. I fjerde omgang fikk han også fem tilleggspoeng for bestetid. Som trumfkort var dermed Solberg håpet vårt i A finalen, og det varte omtrent til første sving. For nå var banen såpeglatt og før de visste ordet av det, så sto altså Markus Solberg og Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo) med sølegrus til drivleddene og måtte ta til takke med å se resten av A finalen fra en jordvoll midt på banen. Solberg fikk dermed femteplassen i Sørlandsmester’n.

 

Øvrige resultater for NMK Kvinesdal sine seniorsjåfører: 22) Bjørgulv Homme, 35) Lars Christian Lote Rosland, 37) Sander Narvestad, 47) Thomas Hanssen, 50) Rune Hægbostad, 56) Pål Vegard Josdal og 59) Sigurd Erik Egeland.

 

 

 

NM finale crosskart: Norgesmesterskapets finale i crosskart ble lørdag avholdt på Trysil. Værgudene var heller ikke på førernes side i her, noe som resulterte i svært vanskelige baneforhold. Kjell Andre Knabenes ledet lenge C finalen men fikk en snurr på karten og endte til slutt på en syttendeplass i klassen 125.

 

Medieomtale etter løpene

Lister

Artikkel fra nettavisen finner du HER

Færdrelandsvennen, lokalsporten

Artikkel fra nettavisen finner du HER

Agder

Artikkel fra nettavisen finner du HER

 
Andre aktuelle saker
 
Kvinesdal Kommune
- Antall besøkende: 1202888 - Online: 5 - Sist oppdatert: 15.02.2019 - Legg til i favoritter - Tips en venn - AESTON
HjemNMK Kvinesdal