30. Mai
 
Bilder eller tips til nettsiden: arntzenanna@gmail.com
Her er vår facebook side
Dekkservice Kvinesdal
- Hunsbedt Rør as. - Tlf.38351601
Flekkefjord Kranbil & Transport AS
Netlandsnes Maskin as Tlf.38355875
AUTOVERN montasje as
vipps
 
 

Next up: Landsfinale senior

24.08.2017
Next up: Landsfinale senior

Lørdag kjøres den siste av de tre landsfinalene, nå er det seniorklassen som skal kjempe om tittelen landets beste bilcrossfører! NMK Kvinesdal stiller med 6 av 7 kvalifisere sjåfører.

 

#seniorlandsfinalen


Opel ser ut til å være favoritten da fem av de seks landsfinalebilene er Opeler av ymse slag. Den eneste som har valgt å gå for et annet bilmerke, er Simen Narvestad. Han stiller ikke overraskende med en bil som vi kanskje er mer vant til å se langs veiene her hjemme i Kvinesdal, nemlig en BMW. Som sagt så har vi med oss seks av syv kvalifiserte landsfinalister. Den som har valgt å ikke stille til landsfinalen, er Lars Christian Lote Rosland. Han valgte å melde avbud, for i stede å reise til Frankrike for å kjøre den fjerde EM runden i rallycross. Dette kommer vi tilbake til.

Litt informasjon om seniorlandsfinalen

FREDAG

12.00-20.00: Innskjekk

18.00-20.00: Trening (2x3 runder)

 

LØRDAG

07.00: Førermøte

08.00: Start innledende runder

 

OPPDATERINGER

Det oppdateres som vanlig på facebookgruppen. 

Livestream av løpet finner dere HER.

 

Så, la oss ta en liten gjennomgang av "gutta krutt". Det er av ulike grunner litt bilder av ymse slag i denne presentasjonen. Noen har vært tidlig ute med landsfinalebilene, andre har tatt gode skippertak den siste tiden. Derfor har noen av bilene vært på trening, ferdig malt og annonsert mens andre har måtte prioritere å få bilen klar. Uansett, her er de - og vi ønsker dem all mulit lykke til.

 

Mikal Narvestad var førstemann til å kvalifisere seg da han vant kvalifiseringsløpet "Himmelspretten" på hjemmebane i mai. For Mikal finnes ingen problemer, og selv om landsfinalebilen kom hjem for relativt kort tid siden, så var han hele tiden sikker på at det kom til å ordne seg. Nå ryktes det likevel om BIG PROBLEM med hjernen på bilen. Vi krysser fingrene og håper at Tor Ivar Netlandsnes kjører pent opp til Bø, og at ting ordner seg der. Mikal kommer direkte til Momarken i morgen, da med fly fra Bodø. Det store spørsmålet sett bort ifra om bilen blir friskmeldt, må jo være om han klarer å klatre like høyt på resultatlista som han gjorde i fjord, da han kom på 8. plass. Mikal var forøverig lite fornøyd da han glemte pokalen sin under lanskampen på Momarken tidligere i sommer.


Kongen av HYGGES 

 

Morten Lislevand måtte si seg fornøyd som en god nummer to da han kjørte inn like bak Mikal under kvalifiseringsløpet "Himmelspretten" i mai. Morten kan også sikte mot å slå sin egen rekord fra fjorårets landsfinale, hvor han dro hjem med pokalen for 18.Plass. Han var også å se under landskampen som ble arrangert på Momarken tidlig i sommer. Det har lenge vært uvisst om vi fikk se Morten på landsfinalen men i dag fikk vi den gledelige beskjeden om at han allerede var på vei inn. Bilen fikk han testet under en trening med fotografen tilstede, og det er som vanlig en rød og svart "dekkomsetningen" bil vi ser Morten i på lørdag. 


Morten mot målgang på trening

 

Tredjemann ut var også tredjemann på pallen da vi arrangerte kvalifiseringsløp på "Himmelspretten". Han er bukettens yngste reprepresentant, og kjører sitt første år i seniorklassen. Simen Narvestad er også den eneste som går motstrøms når det gjelder valg av bil. Patentlig som han er, så har Simen hatt bilen klar lenge, og jeg har fotografert ham på mang en trening med denne spennende saken av en bil. For de ekstra interesserte, så er det ikke bare BMW men det er sannelig en wankelmotor som gjemmer seg under panseret. Bilen går som ei kule, så får vi se da om han kjører som han gjorde sist på Momarken eller om han kommer lengre opp enn hva han gjorde i fjorårets juniorlandsfinale, da han kom på en 22. Plass.


Narvestad i nittigraderen

 

Fjerdemann ut var også fjerdemann i mål på kvalifiseringsløpet "Himmelspretten" som vi arrangerte på hjemmebane i mai. Frode Kallhovd ser vi ofte på pallen, så nå spørs det da - om kadetten holder til mål og litt til. Frode kjører vanligvis BMW men denne gangen skal ryktene ha det til at han stiller med (det Mikal ville kallt) en hyggekadett. Når vi arrangerte forrige trening var det ingen Frode å se, ryktene skulle ha det til at det var bremseproblemer med kadetten. Er det noe vi har forståelse for, så er det når det prioriteres å få ferdig bilene på skikkelig vis - heller enn å gjøre ting halvveis for å rekke en trening. I mangel på bilder av Frode i noe annet enn BMW´en så har jeg måttet ta i bruk eksterne kilder. La oss håpe at bremsene er iorden og at vi ser Frode sittende i bilen ved neste annledning.


No coment

Så var det sjettemann som kvalifiserteseg på "Himmelspretten", Guttorm Lindefjell som gjorde comeback i bilcrossen denne sesongen. Når det gjelder valg av bil så gjøres vel dette fra øverste hylle, utifra hva som står tilgjengelig i verkstedet. På kvalifiseringsløpet var det høy bobleføring for Lindefjell men det endte brått med en snurring i det gamle alternativsporet. Guttorm har også kjørt på Momarken tidligere i år, og kjenner jeg ham rett - så trenger han ingen påminnelser om noen ting som helst når løpet skal kjøres på lørdag. Guttorm har, etter litt frem og tilbake, valgt å kjøre den samme raketten som han hadde på landskamp. Dette blir en spennende match


Eget firma som hovedsponsor - det er tingen det

 

Sist men ikke minst så har vi med oss Sigurd Erik Egeland, eller vent litt, la oss gjøre det enkelt - Sig. Sig er nok den av guttene som har kjørt flest kvalifiseringsløp denne sesongen, og vi kan vel alle huske avisoppslagene med den røde bobla når han endelig fikk sikret seg billetten på Konsmo når de arrangerte kvalifiseringsløp på sommerløpet. Sig har vært max uheldig denne sesongen, og det har vært mye stang ut. Han var også å se på landskampen men det ble med halvannen runde før bilen tok kvelden og gav opp. Raketten er klar og jengen har så langt meg bekjent begynt på turen oppover til Momarken


Raketten til Sig

 

Da dere, er vi endelig klare. Siden vi var så godt representert fra A finalen på hjemmebane, fortsatt Himmelspretten ja, heheh, så tar vi å varmer opp med et aldri så lite tilbakeblikk på denne. Da må jeg bare få sagt at vi gleder oss stort alle mann, til årets siste landsfinale og ikke minst til å se gutta gi alt! Vi ønsker alle god tur og gutter - lykke til!!

 

 

 
Andre aktuelle saker
 
Kvinesdal Kommune
- Antall besøkende: 1213567 - Online: 83 - Sist oppdatert: 15.02.2019 - Legg til i favoritter - Tips en venn - AESTON
HjemNMK Kvinesdal