30. Mai
 
Bilder eller tips til nettsiden: arntzenanna@gmail.com
Her er vår facebook side
Dekkservice Kvinesdal
- Hunsbedt Rør as. - Tlf.38351601
Flekkefjord Kranbil & Transport AS
Netlandsnes Maskin as Tlf.38355875
AUTOVERN montasje as
vipps
 
 

Alle gode ting er tre

03.07.2017
Alle gode ting er tre

Kvinesdal er så godt som synonymt med bilinteresse. Nå er det høysesong og atter en fartsfylt helg (24-25 juni) er tilbakelagt for sjåførene i NMK Kvinesdal. Med tre sjåfører på tre ulike løp i vårt landstrakte land – så gjaldt det altså å holde tunga rett i munnen når man skulle til å oppdatere de bilsport interesserte.

 

"ALLE GODE TING ER TRE"

Kvinesdal er så godt som synonymt med bilinteresse. Nå er det høysesong og atter en fartsfylt helg (24-25 juni) er tilbakelagt for sjåførene i NMK Kvinesdal. Med tre sjåfører på tre ulike løp i vårt landstrakte land – så gjaldt det altså å holde tunga rett i munnen når man skulle til å oppdatere de bilsport interesserte. Vi har nemlig litt av alt, både bilcross, rallycross og crosskart. Vi har de som har kjørt ”i alle år” og vi har de som kjører en gang i blant – kun fordi det er knallgøy! Våre viktigste sjåfører er nok likevel de yngste, de som nettopp har fanget interessen og som vandrer rundt i depotet som levende svamper – som tar til seg alt fra ”mekanikerpraten” til taktiske sporvalg. Noen har vokst opp i verktøykassa mens andre kanskje fanget interessen mer tilfeldig.

CROSSKART

Om ikke vårt nyeste medlem så er han i alle fall ett av våre yngste - fjortenåringen Kjell Andre Knabenes, reiste i helgen de omlag 60 milene til Flisa for å kjøre NM runde i crosskart på Finnskogen motorbane. Crosskarten kjøpte han på sensommeren i fjord, så inntil i år har det kun vært trening på den unge kvindølen. Dette var altså Kjell Andre sitt andre løp men mammaen har avslørt at han allerede har planene klare for flere løp allerede nå i sommer, det neste kjøres på hjemmebane om snaue to uker, den 9 juli. Kjøretreningen er nå en erfaring å ta med seg hjem men han kjørte godt, og med en 5. plass, en 6. plass og en 4. plass så ble det 6. spor i C finalen. Det kunne blitt en spennende finale men med en dårlig start og attpåtil en knekt bolt i girspaken, så ble resultatet noe helt annet enn hva man hadde håpt. Kjell Andre ser likevel ut til å være ved godt mot, så får han kanskje begynne sommerferien med mekking i verkstedet – og der får han muligens også selskap av onkel?

 
Kjell Andre Knabenes i sin røde crosskart. Her fra sitt første løp på Kvinlog motorstadion 25. Mai i år. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

  

BILCROSS SENIOR

For samtidig med Kjell Andres NM runde kjørte onkelen, Sigurd Erik Egeland bilcross i Vikedal. Med ny bil og nytt mot – var nok planen å i alle fall få mer kjøretid enn hva han fikk på Momarken forrige helg. Slik ble det også, med gode plasseringer i innledende heat lå det lenge an til opprykk fra C finalen. Dessverre ble det litt for mye motortrøbbel for ”Sig”, med knekt motorfeste og manglende fremdrift ble det nok mer mekking og sveising enn planlagt. Spørs om vi ikke ser ham til start på neste kvalifiseringsløp, for denne kvindølen er gira på å kjøre landsfinale i august.

 

BILCROSS JUNIOR

 
Juniorklassens pallplassering i Sigdal. Tredjemann Magnus Simonsen (i blå kjøredress) har ikke bare kontroll på bilen, det ser jammen ut til at han har god kontroll på boblene også. Foto: Simon Simonsen

Magnus Simonsen, en av juniorsjåførene våre er også relativt ny i klubben, tidligere tilhørende i NAF Evje og Hornes. Han kjører godt, og i helgen bar det av gårde for å kjøre St.Crossen, et todagers løp hos NMK Modum og Sigdal. Dette løpet er en del av bilcrosscupen og samtidig som Simonsen fikk samlet poeng til denne, så fikk han også løpserfaring fra en ny bane. Her snakker vi altså den ene heatseieren etter den andre, noe som til slutt resulterte i en knallsterk 3. plass.

 

Vi gratulerer! Det sies jo at alle gode ting er tre – men for Sigurd Erik sin del, så får vi håpe at alle gode ting er fire, da dette tilfeldigvis skulle vise seg å være det tredje kvalifiseringsløpet til landsfinalen. Han sier selv at det skyldes tilfeldigheter og at dette var det første løpet hvor han stilte til start KUN for kvalifiseringens del. Vi ønsker ham bedre lykke neste gang. 

 

MEDIEOMTALE ETTER LØPET

Listeravisen:

 

Artikkel fra nettavisen finner du HER.

 

Agder:

 

Fædrelandsvennen, lokalsporten:

Artikkel fra nettavisen finner du HER.

 

Anne Beth Mål Arntzen, NMK Kvinesdal

 

 
Andre aktuelle saker
 
Kvinesdal Kommune
- Antall besøkende: 1213569 - Online: 85 - Sist oppdatert: 15.02.2019 - Legg til i favoritter - Tips en venn - AESTON
HjemNMK Kvinesdal