30. Mai
 
Bilder eller tips til nettsiden: arntzenanna@gmail.com
Her er vår facebook side
Dekkservice Kvinesdal
- Hunsbedt Rør as. - Tlf.38351601
Flekkefjord Kranbil & Transport AS
Netlandsnes Maskin as Tlf.38355875
AUTOVERN montasje as
vipps
 
 

Det HYGGES på Landskamp!

03.07.2017
Det HYGGES på Landskamp!

Det skulle ikke mangle på hendelser å skrive hjem om etter helgens Landskamp på Momarken motorsportbane. Det omtales som årets største billøp, og med 10 førere av i underkant 250 påmeldte – så var NMK Kvinesdal godt representert.

#LANDSKAMP.NO

Sommerværet meldte sin ankomst, kvindølene kom til en – etter en, alle forholdene lå med andre ord til rette for en fartsfylt helg med spenning og moro. Å få valuta for pengene på Momarken, nei det behøvde man ikke bekymre seg over. Vi fikk oppleve de fleste sidene innen sporten – heatseiere, sammenstøt, bomgearinger og motorhavarier. 

Våre mest uheldige sjåfører må nok sies å være Sigurd Erik Egeland, som fikk kjøre snaue to runder før motoren havarerte. Eivind Rødland som kjørte av startplata i andre omgang med en kokende motor og Markus Solberg som hadde tydelige problemer med bilen og kjørte inn i depot et stykke uti tredje omgang. I fjor endte det med en 29. plass i juniorklassen for Christian Hunsbedt, da motoren raste i tredje omgang. I år kjører Christian i seniorklassen og sammen med Morten Lislevand kjørte de begge knallsterkt og kvalifiserte dermed til semifinale, hvor de kom ut i samme heat – men det holdt ikke til finaleplasseringer. Det ble henholdsvis en 48. plass på Christian og en 41. plass på Morten.

 

 
I depot hos Narvestad Bilcross Team. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

”Narvestad Bilcross Team” stilte fulltallig, med alle tre brødrene: Mikal, Simen og Sander. Både Mikal og Sander kjørte Landskamp 2016, og de var begge interessert i å nå høyere i år enn i fjord, med henholdsvis en 13. plass i BC Sr. for Mikal og 17. plass i BC Jr. for Sander. Ett år senere kjører alle brødrene i seniorklassen, og vi får en knallsterk D finale hvor Mikal og Simen kjemper om opprykk. Lillebror Simen stikker av gårde med heatseier og kjører seg dermed opp til en C finale, hvor det ender med en 4 plass og en total 16. plass. Mikal ender på en 21. plass og Sander på 78. plass. Vår eneste jente og juniorsjåfør, Rebecca Hunsbedt kjørte stadig bedre for hvert heat, og endte til slutt opp med en 29. plass i BC Jr.

 

 
Guttorm Lindefjell, her på vei inn i alternativsporet i fjerde omgang. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

Han er suveren, hele helgen er det verken noen over eller ved siden av Guttorm Lindefjell. Det er heatseier i alle fire innledende runder. Semifinalen er for så vidt intet unntak, det kjøres knallsterkt og det er ingenting å lure på – for mellomrommet det bare øker til de som ligger bak. Heatseier i semifinalen kvalifiserte direkte til A finalen, nå var seieren så godt som i boks! Han kjører som i alle tidligere heat, knallsterkt, fryktløst og fort – men han ”glemmer” alternativsporet. Selv sier han at det skjedde så mye der, han trodde de gikk rett i alternativen men det gjorde de altså ikke, de kjørte inn i hovedsporet. Det ble dermed full forvirring etter målgang, og da det ble bekreftet at Guttorm ikke hadde vært i alternativsporet – ble han disket og seieren gikk til andremann – Lasse Rud, NMK Gardermoen. Det ble dermed en 8. plass på Lindefjell.

 

 
Guttorm Lindefjell vant Landskampens BC Sr. Klasse, men ble disket da han ikke kjørte alternativsporet. Bildet er tatt like etter at han mottok den forvirrende beskjeden. Foto: Anne Beth Mål Arntzen    

NMK Kvinesdal og NMK Konsmo vant forøvrig «årets heiajeng» på Landskampen, en premie som i seg selv betyr heder og ære - men som i tillegg består av en pengepremie på 3000 kroner.

 

KVALIFISERINGSLØP I EGERSUND

 
Fra venstre: Ingve Flikka, Elias Røynestad, Tove Josdal Homme, Lars Christian Lote Rosland, Kristine Salte og Andrea Hamar. Foto: Kai Arne Homme

Samtidig med Landskampen gikk det også et kvalifiseringsløp til landsfinalene for BC Junior og BC Senior i Egersund.  NMK Kvinesdals debutant Thomas Hanssen skriver på Facebook at det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse, til tross for punkteringer og snurringer. Vi har følgende resultater for Kvinesdal sjåførene. BC Sr.: Lars Christian Lote Rosland kjørte inn til en andreplass og kvalifiserte dermed til landsfinalen, Ingve Flikka kjørte inn til en 4. plass. I Juniorklassen ble det kvalifisering og 6. plass på Elias Røynestad og en 8. plass på Andrea Hamar.  Dameklassen ble vunnet av Kristine Salte og tredjeplassen gikk til Tove Josdal Homme. I Rallycross ble det kjørt finale i åpen klasse, og Steven Wetland kjørte inn som nr. 2 men tok likevel førsteplassen i Rallycross supernasjonal under 2000cm3. Vi Gratulerer! 

 Bilder fra landskamp.no finner du HER

 

MEDIEOMTALE ETTER LØPENE

 

Listeravisen:

Artikkel fra nettavisen finner du HER.

 

Agder:

Artikkel nr. 1 på nettavisen finner du HER.

Artikkel nr. 2 på nettavisen finner du HER.

 

Fædrelandsvennen, lokalsporten:

Artikkel fra nettavisen finner du HER.

 


 
Andre aktuelle saker
 
Kvinesdal Kommune
- Antall besøkende: 1213566 - Online: 82 - Sist oppdatert: 15.02.2019 - Legg til i favoritter - Tips en venn - AESTON
HjemNMK Kvinesdal